Homeohelp.hu
"A szelíd gyógymód" | Alternatív homeopátiás gyógyászat

Homeopátiáról:

A homeopátiát 200 éve gyógyító módszerként alkalmazzák. A "homeopátia" szó görög eredetű, homoios = hasonló, és a pathos = szenvedés szavakból tevődik össze. Hippokratesz ókori görög orvos is megfogalmazta a gyógymód alapelvét „hasonlót a hasonlóval gyógyítunk”. A homeopátia alapjainak kidolgozása 18. században élt német orvos (vegyész, gyógyszerész) Samuel Hahneman (1755-1843) nevéhez fűződik, aki kb 600 féle gyógyszer kísérletezett ki. Ma már legalább 4000 homeopátiás gyógyszert ismerünk, és több, mint 80 országban használják nap mint nap

Alkalmazásának elve:

A beteg azt az anyagot kapja homeopátiás gyógyszer formájában, ami higítatlanul adva egészséges embernél kiváltja a beteg tüneteihez hasonló tüneteket.

Lényege:

A szervezet öngyógyító mechanizmusának serkentése, az immunrendszer erősítése, nem toxikus, és mellékhatások nélküli gyógyszerekkel.

Megelőzésre, és gyógyításra is alkalmas. Egyénre szabott terápia, mely az egész embert "testét, szervezetét, magatartását és pszichés állapotát" egyaránt figyelembe veszi. A hagyományos orvoslás, és a homeopátia nem egymás riválisai, hanem egymást kiegészítő gyógymódok.